Kefalonija

Tasos leto 2018

Grčka - Kefalonija leto 2018

Kefalonia je najvece ostrvo Jonskog mora, smešteno južno od Lefkade i Itake i severno od Zakintosa. Ostrvo Kefalonija je pretežno planinsko, sastoji se iz dva povezana dela, istocnog, koji je okrenut kopnu i ima prelepe peskovite plaže sa postepenim ulaskom u more i zapadnog, cije se obale strmoglavo spuštaju u more.

Kefalonija je puna prirodnih bogatstava koje ovom ostrvu daju posebnu draž. Na vrhu ostrva Kefalonija nalazi se tzv. "crna šuma", raritet Grcke i Evrope, stanište kefalonijskog bora, koji se do skora mogao naci samo na ovom ostrvu.

Najpopularnije letovalište Kefalonije je Lasi. Lasi krase tri prelepe plaže Gradakia, Makris Gialos, Paliostafida. Popularno je i zbog blizine grada Argostolija od koga je udaljeno oko 2km.

Skala je atraktivno malo mesto koje se nalazi na istocnoj strani ostva. Gradic Skala je sagraden posle zemljotresa 1953. godine. Nekada selo Skala, nalazilo se na padinama obližnjeg brda, a danas se nalazi na obali mora. Ovaj gradic brojne turiste privlaci svojim peskovitim plažama i brojnim pecinama koje se nalaze uz more.