Ofrynio beach letovanje 2021

Ofrynio beach leto 2021

Grčka leto 2021 - Ofrynio beach leto 2021

Ofrynio Beach nije oduvek krasila samo prirodna lepota, naime ovo je mesto i istorijskog značaja. Na zapadnom kraju plaže nalaze se ostaci vizantijske tvrđave Hristopolisa, izgrađene na ruševinama antičkog Iona, grada sa devet saobraćajnica, koji je kasnije postao luka grada Amfipolisa. Prema starim zapisima, veruje se da je iz drevnog Iona krenula flota Aleksandra Velikog u osvajačke pohode. Ovde možete posetiti i antički Amfipolis sa veoma dragocenim muzejem i statuom lava napravljenim od mermera, koji se nalazio na starom mostu Strimon.

Za one koji vole uživanje u prirodi u blizini su pećina Alistrati i kanjon reke Agitis. Takođe, od obale se uspinju staze ka planini Pageo, koja je poznata po tome što su Atinjani ovde iskopavali zlato, tako da se ovde mogu videti i rudnici iz doba Tukidida i Aleksandra Velikog.

U toku letnjih meseci, u blizini obale se organizuju kulturne manifestacije, pozorišne predstave i muzički događaji. Plaža u Ofryniu je duga, široka i prostrana, a prekrivena je belim peskom i šljunkom. Pogodna je za porodice sa malom decom zbog plitke vode, a takođe je stecište mladih jer poseduje veliki broj popularnih beach barova.

Apartmani Ofrynio beach letovanje 2021

Ofrynio beach leto 2021

Grčka letovanje 2021 - Ofrynio beach leto 2021

Pogledajte našu ponudu za letovanje u Grčkoj u regiji Sveti Djordje gde izdvajamo letovalište Ofrynio beach. Ukoliko tražite porodično letovanje, letovanje sa malom decom ili letovanje za mlade željne odmora, apartmani u Ofrynio beach-u su pravi izbor za Vaše letovanje u Grčkoj 2021.  Iskoristite i First minute popuste Ofrynio beach letovanje 2021, a očekuju Vas i Last minute ponude za letovanje u Ofrinio biču 2021. Sve aranžmane iz ponude za letovanje u Ofrynio beach 2021 možete platiti na rate, a detalji su objašnjeni u cenovnicima Ofrynio beach leto 2021.