Pilion letovanje 2024 - KLIK ZA KOMPLETNU PONUDU

Pilion leto 2024

Grčka leto - Pilion leto 2024 - Cenovnici, slike i opisi smeštaja

Pilion se smatra najlepšom planinom u Grčkoj, te je s pravom nazivaju izletištem Bogova. Pilion je zapravo planina i veliko poluostrvo u jugoistočnom delu Tesalije. Nalazi se u samom središtu Grčke, između Soluna i Atine, na 270 km od graničnog prelaza Evzoni. Pilion sa istoka zapljuskuju talasi Egejskog mora, a sa zapada zaliv Pagasitikos. Volos predstavlja kulturni i administrativni centar regije Pilion. Ova regija je bogata istorijom i mitologijom. Naziv Pilion potiče od mitskog kralja Peleusa, odnosno Peleja, iz čijeg se braka sa nimfom Tetidom rodio legendarni grčki junak Ahil.

Pilion obiluje prelepin plažama. Nije fraza ako se kaže da je voda mora u ovom delu kristalno čista, a njenu obalu okružuju strme, zelene padine. More na severoistočnoj strani često može biti burno, a na zapadnoj je dosta smirenije, a samim tim i toplije. Što se tiče plaža, postoje one sa finim, mekanim peskom, ali i kamenite. Ušuškan ispod planine Kentaura, sebično čuvajući svoju tradiciju, Pilion predstavlja odličan izbor za vaše letovanje.

Pored prelepih plaža i kristalno čistog mora, možete da uživate u netaknutoj tradiciji Grčke, koja se dobrim delom zasniva na nacionalnoj kuhinji. Regija Pilion obiluje mnoštvom manjih ali živopisnih mesta, a svako od njih poseduje svoj jedinstveni šarm. Većina njih je uspela da zadrži svoj tradicionalni izgled. Neka od njih su Kala Nera, Koropi, Afisos, Milina...

 

Cenovnici, slike i opisi smeštaja

Apartmani Pilion letovanje 2024 i hoteli Pilion letovanje 2024

Pilion leto 2024

Grčka letovanje 2024 - Pilion leto 2024

Pogledajte našu ponudu za letovanje na Pilionu gde izdvajamo letovališta Milina, Kala Nera, Afisos, Horto, gde možete naći najveći izbor smeštaja, apartmani u Pilionu i hoteli u Pilionu. Ukoliko tražite porodično letovanje, letovanje sa malom decom ili letovanje za mlade, apartmani na Pelionu su pravi izbor za Vaše letovanje u Grčkoj 2024. Kod nas možete pronaći vile na plaži na Pilionu, vile blizu plaže na Pelionu, vile sa parkingom na Pelionu, vile sa dvorištem na Pelionu, vile sa roštiljem na Pilionu. Ukoliko se odlučite za hotelski smeštaj na Pilionu i okolini, nudimo Vam veliki izbor hotela svih kategorizacija.  Iskoristite i First minute popuste Pelion letovanje 2024, a očekuju Vas i Last minute ponude za letovanje na Pelionu 2024. Sve aranžmane iz ponude za letovanje na Pelionu 2024 možete platiti na rate, a detalji su objašnjeni u cenovnicima Pelion leto 2024.